Tips voor crossmotor beginners

Zelf persoonlijk vind ik motorcross een hele leuke sport. Naast mij vinden best wel veel mensen dit. Er zijn daarom ook best wel veel mensen die willen beginnen aan deze sport. Als je aan deze sport wilt beginnen dan zijn er wel een aantal dingen waar je op moet letten. Het is namelijk een moeilijke sport om te leren en zonder goede voorbereiding is het nog een stuk lastiger. Om je rijervaring zo plezierig mogelijk te maken heb ik een aantal tips op een rijtje gezet waardoor het hopelijk wat makkelijker voor je wordt om te beginnen. Mijn eerste tip is dat je niet op 450cc moet beginnen. In de motorcross zijn namelijk verschillende klassen. De 450cc tot de 600cc motor zijn hiervan de zwaarste categorie. Het is niet handig om hierop te beginnen, omdat deze waarschijnlijk te veel kracht voor je hebben en te zwaar zijn.

Er zijn een aantal beginners die de fout maken om gelijk op een parcours te gaan oefenen. Dit is simpelweg niet verstandig, omdat je nog helemaal niet weet hoe je op een motorcross moet rijden waarschijnlijk. En al weet je het wel dan is een parcours in het begin nog gewoon te lastig. Dit is niets om je voor te schamen. Dit geldt namelijk voor iedereen. Het is daarom verstandig om op een onverharde weg te beginnen. Hierdoor leer je eerst om controle te hebben over een crossmotor en dan krijg je handigheid in het sturen en technieken die je later weer op parcours kan gaan toepassen. Als je dit niet doet dan kunnen er ongelukken gebeuren en dan kan je zelfs in het ziekenhuis belanden. Oefen met het verhogen van de snelheid en leer met de adrenaline in je lichaam om te gaan.

Schaf een goed paar laarzen en een goede helm aan

Tijdens het rijden kunnen er veel dingen gebeuren. Soms verlies je controle over het stuur of gebeurt er iets anders waardoor je valt. Als je valt heb je bescherming nodig, omdat je op best wel hoge snelheden rijd en dus best hard kan vallen. Laarzen en een helm helpen bij het beschermen van je lichaam en kunnen een verschil uitmaken in de ernst van de val. Wees je dus ook bewust van de kosten. ALs je een motor hebt gekocht dan moet je nog andere dingen kopen die geld kosten. Let er dus op dat je alles goed kan betalen en niet in de schulden komt.

Meer Te Weten Komen