Wanneer is een motor legaal om mee te rijden

Niet alle motoren zijn legaal op de weg. Dit is natuurlijk ook wel logisch, omdat sommige daar ook niet voor zijn gemaakt en ook omdat de regering veiligheidseisen moet hebben. Anders kunnen er ongelukken gebeuren en zijn motorrijders continu in gevaar. Motor rijden kan namelijk heel erg leuk zijn, maar ook gevaarlijk. Dit komt doordat een motorrijder best wel kwetsbaar is op zijn motor. Er is namelijk niet veel wat hem beschermd. Als je in een auto zit dan en je komt in een botsing dan vangt de auto grotendeels de klap op en je hebt een gordel en airbag om je te beschermen. Bij een motor heb je geen airbag en vang je zelf een groot deel van de klap op. Dit maakt je kwetsbaar en het zorgt ervoor dat het best wel gevaarlijk kan zijn. Daarom zijn er dus regels gemaakt over waar een motor aan moet voldoen.

Omdat een motorrijder best wel kwetsbaar kan zijn, zijn er een aantal technische eisen en regels waar een motor aan moet voldoen voordat hij op de weg mag. Dit is natuurlijk ook wel logisch, omdat een auto vier wielen heeft en dus veel steviger dan een motor rijdt. Een motor heeft namelijk maar twee wielen. Een fiets met zijwieltjes is namelijk veel steviger dan een normale fiets. Deze technische eisen zijn dat een motor niet langer mag zijn dan vier meter. Hier is bewust voor gekozen, omdat een motor dan te lang is. Hierdoor is het minder veilig voor een motorrijder om erop te rijden. De motor moet natuurlijk ook werkende remmen hebben. Dit is heel erg logisch en dit kan ook iedereen bedenken. Zonder werkende remmen breng je namelijk niet alleen jezelf, maar ook de mensen om je heen in gevaar. Dit wordt niet geapprecieerd.

Je moet beschermende motorkleding aan

Als motorrijder moet je ook beschermende kleding aan. Deze kleding kan je beschermen als je in een ongeluk verwikkeld raakt of als je valt. Deze beschermende kleding kan het verschil zijn tussen een bezoek aan het ziekenhuis en er heelhuids vanaf te komen. Het is gemaakt om je te beschermen en de val die je op hoge snelheid maakt te beperken. De beschermende kleding bestaat uit meerdere onderdelen. Een van deze onderdelen is dat je een goedgekeurde helm moet hebben en dragen. Verder is beschermende kleding niet verplicht, maar het is wel verstandig.

Meer Te Weten Komen