Hoe bereid jij je goed voor op een motor circuit?

Mensen die een circuitmotor hebben maken hier graag gebruik van en gaan graag naar circuitdagen, maar hoe bereid jij je hier goed op voor. Dit is een goede vraag dit is namelijk voor iedereen anders. De een vindt dit weer fijn en de ander vindt weer iets anders fijn. Ik heb ook zo mijn ideeën over hoe je dit het beste doet. Circuit racen kan namelijk best wel stressvol zijn. Je wilt natuurlijk graag winnen en het kan best wel spannend zijn. Een goede voorbereiding hoort hier aan vooraf te gaan en is enorm belangrijk om überhaupt een kans te maken om te winnen. In deze sport wint de motor namelijk niet de race, maar de motorrijder. Een goede motorrijder zal namelijk altijd winnen van een slechte op een betere motor. Om de betere motorrijder te zijn moet je hard trainen en ook een beetje talent hebben.

Dit is een hele belangrijke voorbereiding, omdat je dan ongelukken en vervelende situaties kan voorkomen als je aan het racen bent. Op een circuitdag dag je namelijk heel erg veel van je motor vragen. Je moet er dus zeker van zijn dat je motor dit op kan brengen. Dit doe je door je motor op tijd te controleren. Doe dit minimaal een week van tevoren, zodat je nog tijd hebt om dingen te maken als er iets kapot is. Anders kan je misschien niet eens aan het circuit beginnen en dat is het laatste wat je wilt. Om dit goed te kunnen controleren is er een vuistregel. Deze vuistregel is dat een kilometer op het circuit gelijk staat aan drie kilometer op straat en de normale weg. Deze regel is er niet voor niets. Het is het best om de dag te beginnen met verse banden en remblokken.

Veiligheid gaat voor

Dit is altijd een handige regel, maar al helemaal in de motorsport, omdat het een best gevaarlijke sport kan zijn. In tegenstelling van een auto heb je in een motor niet veel bescherming en als je valt van je een harde klap op. Hier moet jij jezelf tegen beschermen. Dit kan je doen in de voorbereiding door ervoor te zorgen dat je outfit in een goede conditie is. Het is niet verplicht om een goed beschermingspak te hebben, maar het is wel verstandig. Het is echter wel verplicht om een goede helm te hebben die niet over de datum is.

Meer Te Weten Komen