Race motoren die geschikt zijn voor circuitrijden

Veel mensen vinden het leuk om naar motorracen te kijken. Dit is natuurlijk begrijpelijk, omdat het een intensieve sport is met veel sensatie waarin alles kan gebeuren. Dit is natuurlijk aantrekkelijk voor de kijker. Sommige mensen hebben ook de droom om een circuitrijder met een motor te worden. De ander is gewoon geïnteresseerd in de sport. Ik heb voor beide een lijstje gemaakt met racemotoren die geschikt zijn voor circuit rijden. Misschien zie je een paar opvallende dingen, maar bovenal hoop ik dat je dit artikel met plezier gaat lezen. Ook kan je de motoren waar ik het over ga hebben aanschaffen om mee op de weg te rijden, want het zijn goede comfortabele motoren. Vrijwel ieder automerk heeft zijn eigen soorten motoren die op een andere manier zijn gemaakt. De een is beter dan de ander, maar het ligt meestal aan de rijder welke motor wint.

Deze motor heeft een lastige en ingewikkelde naam, maar dat betekent niet dat het een slechte motor is. Integendeel dit is een van de beste motoren op aarde. Deze motor komt voor het circuit het beste uit de testen en dat betekent veel. Alles aan deze motor is goed voor racen. Zo heeft de motor een hoge zitpositie, goede vering en een sterk blok. Dit is natuurlijk heel erg voordelig. Ook werkt alle elektronica op de motor goed. Heel erg veel rijders hebben deze motor gekocht, omdat het simpelweg een van de beste is. Er was in de motoplus een test waarin deze motor samen met de Yamaha R1 de eerste plek deelde en dat is natuurlijk niet voor niets. Alles aan deze motor is goed voor racen en snelheid. Ook op de snelweg kan je er hard mee rijden. Doe dit alleen op plekken waar dat mag.

De BMW 1000RR

In 2008 werd de motor wereld door BMW verrast, omdat ze een motor op de markt brachten die veel beter waren dan alle Japanse motormerken. De Japanse motormerken domineerde in die tijd een groot gedeelte van de markt, omdat ze hele goede motoren hadden. De Japanners kwamen lang niet in de buurt bij het kopper en topvermogen van deze Duitse motor. Dit zegt natuurlijk heel erg veel. Destijds kochten heel erg veel mensen en racers deze motor. Hierdoor zag je deze motoren op alle snelle circuits heel erg veel voorbij komen. Tegenwoordig zijn ze nog steeds te zien. Dat is hoe goed deze motor is.

Meer Te Weten Komen