Letselschade bij een motorongeluk

Motorrijden is heerlijk. Maar op een motor ben je kwetsbaar. Ook als je zelf een prima chauffeur bent kun je betrokken raken bij een ongeval. Bij een motorongeluk kan de letselschade fors zijn omdat je natuurlijk veel minder goed beschermd bent dan bijvoorbeeld in een auto. Dat gecombineerd met de soms hoge snelheid kan leiden tot ernstige verwondingen. 

Juridische hulp bij letselschade

Wanneer je na een motorongeluk langdurig of wellicht permanent arbeidsongeschikt bent, of misschien zelfs voor het leven gehandicapt dan is het echt heel verstandig om een goed juristenkantoor in te schakelen om je bij te staan. Veel slachtoffers van ongevallen willen geen claim voor letselschade indienen omdat ze de juridische rompslomp niet zien zitten. Maar als je bijvoorbeeld echt nooit meer kunt werken kan dat forse financiële gevolgen hebben. 

Een claim indienen voor letselschade

Als je betrokken bent geweest bij een motorongeluk dan hoef je niet binnen een week een claim in te dienen voor letselschade. Dat kan gerust even wachten. Zeker bij een langdurige ziekenhuisopname of revalidatie heb je wel wat anders aan je hoofd dan aan schadeloosstelling te denken. Maar als je na een paar weken vindt dat de tegenpartij over de brug zou moeten komen dan kun je hiervoor een gespecialiseerde jurist inschakelen. 

Hoe hoog is de claim?

Hoe hoog de claim is bij letselschade na een motorongeluk hangt natuurlijk af van de ernst van de situatie. Als je door het ongeluk blijvend letsel oploopt en niet meer kunt werken kan dit een hoge eis tot schadevergoeding betekenen omdat je veel kosten en minder of geen inkomsten hebt. Je moet er wel rekening mee houden dat een dergelijke procedure langere tijd in beslag kan nemen. Immers de verzekering van de tegenpartij kan er misschien wel heel anders tegen aan kijken. En op dat gedoe zit je niet te wachten en dan is het fijn als een ander zich voor jou met alle sores bezig houdt. Zodat jij krijgt waar je recht op hebt.