Wat is een snorfiets?

Ben jij van plan om een scooter te kopen? Dit doe je natuurlijk bij een specialist zoals Joey Schaar.  Maar wist je dat er verschillende soorten scooters zijn waar verschillende regels bij horen? De scooter is eigenlijk een verzamelnaam voor drie soorten voertuigen namelijk, de motorfiets, de bromfiets en de snorfiets. In deze drie voertuigen zit verschil, al klinkt dat niet zo. Om verwarring te voorkomen leggen wij hieronder uit wat nou een snorfiets is en hoe je deze kan onderscheidden van de andere voertuigen. Ben jij benieuwd naar de snorfiets? Lees dan verder!

De snorfiets

De snorfiets is een lichtere vorm van de bromfiets. Een snorfiets heeft een blauwe kentekenplaat en is daaraan ook herkenbaar. Omdat hij een blauwe kentekenplat heeft, betekent dit dat hij officieel maar 25 kilometer per uur mag rijden. Ook ben je verplicht om met je snorfiets te rijden op het fietspad. De minimumleeftijd om deze snorfiets te mogen berijden is 16 jaar en je bent verplicht om in bezit te zijn van een AM-rijbewijs.

Een helm is niet verplicht, maar vanaf 1 januari 2023 wel. Veel mensen zullen om deze nieuwe regel hun snorfiets laten ombouwen tot een bromfiets. Wil je dit ombouwen? Dan doe je dit bij een RDW erkenning houder.

De bromfiets

Waarom laten mensen hun snorfiets dan ombouwen naar een bromfiets? Dit doen ze omdat de bromfiets een maximumsnelheid van 45 kilometer per uur heeft. Deze bromfiets rijdt op de weg tussen de auto’s en op sommige stukken bij de snorfiets op het fietspad. Hierbij is het al verplicht een helm te dragen en dat kun je zien aan de gele kentekenplaat. Dus waarom zou je een helm dragen terwijl je maar 25 kilometer per uur mag gaan, als je ook een helm kunt dragen terwijl je 45 kilometer per kunt gaan? Precies!

Kosten

Een snorfiets koop je niet zomaar. Dit is wel een uitgave waarvoor je moet sparen. Veel jongeren sparen hiervoor, omdat zij graag een snorfiets willen om zo sneller op hun eindbestemming te komen. De prijzen verschillen per snorfiets. Het ene merk ligt rond de 1500 euro en het andere merk rond de 5000 euro. Het is maar net welke kwaliteit jij wil en hoeveel jij hiervoor wil wegleggen. Wil jij een scooter van kwaliteit kopen bij een betrouwbare dealer? Dan moet je bij Joey Schaar zijn!

Een snorfiets is perfect in de zomer om lekkere ritjes in de zon te maken. Je komt lekker snel van A naar B, maar het kost dus wel wat. Denk erover na of jij dit wil en kijk wat er mogelijk is!